Abreviatures i sÝmbols
 

bloc1

 
[1905; del fr. bloc, Ýd., i aquest del neerlandŔs blok 'tronc tallat']
 
m 1 Massa gran de matŔria s˛lida, molt compacta i pesant, generalment de lÝmits externs ben definits. Un bloc de marbre. Grans blocs de metall. Un bloc d'una escullera.
 
2 1 Reuniˇ de coses considerades com formant una massa ˙nica.
  
2 bloc de paper (o simplement bloc) Llibreta de la qual hom pot arrencar els fulls fÓcilment. Un bloc quadriculat, amb espiral. Un calendari de bloc.
 
3 fig Grup de persones o d'entitats unides ideol˛gicament per a una finalitat comuna, coaliciˇ. El bloc socialista.
 
4 ELECTRĎN Conjunt d'elements que constitueixen una part compacta d'un aparell electr˛nic. Bloc amplificador. Bloc de sintonia.
 
5 INFORM 1 Grup de mots, carÓcters, o en general enregistraments, que a l'hora de fer una transferŔncia de dades sˇn tractats com una unitat.
  
2 En certs llenguatges de programaciˇ, agrupaciˇ de sentŔncies que actuen com una unitat.
  
3 Element que representa un subsistema del diagrama de blocs sense entrar en els seus detalls constitutius.
 
6 bloc de cases URBAN Conjunt d'edificis contigus (amb parets mitgeres o comunes) que, disposats segons unes alineacions preestablertes, constitueixen una illa urbana.
 
7 bloc de pisos URBAN Edificaciˇ constitu´da per molts habitatges configurats interiorment i repartits segons un tipus o diversos, que exteriorment presenten forma regular i unitÓria.
 
8 bloc errÓtic GEOMORF Roca de grans dimensions arrencada dels flancs d'una vall glacial per una glacera, transportada per aquesta i abandonada molt lluny de l'indret de procedŔncia.
 
9 en bloc loc adv En conjunt, globalment.

 


bloc2

 
[de l'angl. blog, simplificaciˇ de weblog, comp. de web 'xarxa' i log, reducciˇ de logbook 'quadern de bitÓcola']
 
m INFORM PÓgina web, generalment de carÓcter personal, amb una estructura cronol˛gica que s'actualitza regularment i que presenta informaciˇ o opinions sobre temes diversos.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda