Abreviatures i símbols
 

camamilla

 
[s. XIV; alteració del gr. khamaímēlon, íd.]
 
f 1 BOT 1 Planta herbàcia anual de la família de les compostes (Matricaria chamomilla), de flors oloroses agrupades en capítols grocs de lígules blanques, molt emprada en infusions.
  
2 camamilla americana Planta herbàcia anual de la família de les compostes (Tagetes minuta), de flors grogues reunides en capítols i d'una aroma forta i poc agradable.
  
3 camamilla borda Planta herbàcia de la família de les compostes (Anthemis arvensis), semblant a la camamilla, però poc olorosa.
  
4 camamilla de Maó Raça d'espernallac pròpia del litoral de les illes Balears, molt apreciada per a infusions.
  
5 camamilla de muntanya Planta herbàcia de la família de les compostes (Achillea pyrenaica), de rizoma perenne i de flors en capítols blancs reunides en corimbe simple.
  
6 camamilla de muntanya Espernallac.
  
7 camamilla groga Espernallac.
  
8 camamilla majola Camamilla.
  
9 camamilla pudent Planta herbàcia anual de la família de les compostes (Anthemis cotula), semblant a la camamilla borda, però que desprèn una forta pudor.
  
10 camamilla romana Planta herbàcia perenne de la família de les compostes (Anthemis nobilis), molt olorosa, de flors en capítols grocs de lígules blanques, amb involucre de bràctees membranoses.
 
2 BOT Flor de la camamilla.
 
3 ALIM/FARM Infusió feta amb flors de camamilla que hom usa com a antiespasmòdica, sedant, carminativa i estimulant de la digestió.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda