Abreviatures i símbols
 

corb1

 
[s. XIV; del ll. corvus, íd.]
 
m 1 ORNIT 1 Ocell de l'ordre dels passeriformes, de la família dels còrvids (Corvus corax), de plomatge de color negre lluent, de bec gruixut, de potes amb ungles fortes i de cua unciforme.
  
2 corb de mar (o corb marí gros) Ocell de l'ordre dels pelecaniformes, de la família dels falacrocoràcids (Phalacrocorax carbo), de plomatge negre i de galtes blanques, marí i cabussador.
  
3 corb marí emplomallat Ocell de l'ordre dels pelecaniformes, de la família dels falacrocoràcids (Phalacrocorax aristotelis), semblant al corb marí gros, però més petit i amb un plomall verd fosc al cap en l'època de zel.
  
4 corb pescador Àguila pescadora.
 
2 ICT Corball de roca.
 
3 color d'ala de corb Color negre blavós.

 

corb2 -a

 
[s. XIV; del ll. curvus, -a, -um, íd.]
 
1 adj Desviat de la línia recta o del pla d'una manera contínua i sense formar angles. Una trajectòria corba. Té l'esquena una mica corba. Una línia, una superfície, corba.
 
2 f 1 Línia corba.
  
2 GEOM Conjunt de punts les coordenades dels quals, respecte a un sistema de referència donat, poden ésser expressades com a funcions contínues d'un sol paràmetre.
  
3 CARTOG Representació esquemàtica, mitjançant unes línies, que indica les successives fases d'un fenomen.
  
4 corba de nivell CARTOG Corba emprada en les representacions cartogràfiques per a unir els punts d'igual altitud, tenint com a referència un pla horitzontal.
 
3 f Tros corb d'alguna cosa.
 
4 f 1 AGR Cameta.
  
2 CONSTR NAV Peça de fusta clavada a la banda de la barca per a subjectar els bancs.
  
3 TRANSP Cadascuna de les vuit peces corbades de fusta que formen la circumferència de la roda, damunt la qual és fixada la llanda.
  
4 corba coral CONSTR NAV Peça grossa de fusta o de ferro, en forma de corbató, que serveix per a reforçar la unió de la contraroda amb la sobrequilla d'un bastiment.
 
5 f TECNOL Motlle de fer teules.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda