Abreviatures i símbols
 

crema1

 
[1803; del fr. crème 'tel de llet, nata', procedent del gal·lollatí crama, íd., d'origen cèlt]
 
1 f ALIM 1 Component gras de la llet.
  
2 Llet enriquida en greix per evaporació parcial de l'aigua.
 
2 f fig La flor i nata. Hi haurà la crema de la burgesia.
 
3 f FARM/COSM Emulsió semisòlida d'aplicació farmacèutica i cosmètica.
 
4 f GASTR Preparació culinària de textura fina contínua obtinguda mitjançant farina de cereals, llegums, midó, etc., sovint afegint-hi llet. Crema d'espàrrecs.
 
5 1 f PAST Plat dolç de consistència semisòlida elaborat amb ous, llet, sucre, fècula o farina i vainilla o canyella, bullit fins a un cert punt.
  
2 adj inv i m Del color de la crema, groc blanquinós; crem.
 
6 crema de licor DESTIL·L Licor que té una quantitat de sucre superior al trenta per cent.

 

crema2

 
[s. XVII; de cremar]
 
f 1 Acció de cremar o de cremar-se. No és bo ni per a la crema.
 
2 TÈXT Operació de cremar el borrim d'un fil o d'un teixit a fi d'aconseguir una brillantor superficial i una millor afinitat per als aprests i els acabats.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Diccionarisdelenciclopedia.cat Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda