Abreviatures i sÝmbols
 

estepa1

 
[s. XV; hispanollatÝ stĭppa, Ýd., d'origen incert, probablement preromÓ indoeuropeu]
 
f BOT 1 1 GŔnere d'arbusts de la famÝlia de les cistÓcies (Cistus sp), de fulles enteres i oposades, flors grosses de cinc pŔtals i fruits en cÓpsula quinquelobular. Cal esmentar l'estepa blanca (C. albidus), l'estepa borrera (C. salviifolius), l'estepa crespa (C. crispus), l'estepa de muntanya (C. laurifolius), l'estepa ladanÝfera (C. ladaniferus), l'estepa negra (C. monspeliensis) i l'estepa populif˛lia (C. populifolius).
  
2 estepa d'arenal Planta arbustiva de la famÝlia de les cistÓcies (Halimium halimifolium), de fulles oposades, tomentoses i oblongues, flors grogues i fruits capsulars.
  
3 estepa groga Subarbust de la famÝlia de les cistÓcies (Fumana ericoides), de fulles alternes, petites i linears, flors grogues i fruits capsulars.
 
2 estepa blenera Planta arbustiva de la famÝlia de les labiades (Phomis italica), de fulles lanceolades, coriÓcies i creuades, i flors purp˙ries.
 
3 estepa joana Arbust de la famÝlia de les gutÝferes (Hypericum balearicum), de fulles ovals o oblongues, coriÓcies i glanduloses, flors grogues i cÓpsules ovoides.

 

estepa2

 
[1911; del fr. steppe, i aquest, del rus step, Ýd.]
 
f 1 Vasta planura erma.
 
2 GEOBOT Tipus de vegetaciˇ herbÓcia o subarbustiva de carÓcter xerofÝtic i continental.
 
3 art de les estepes ART Art dels cimmeris, sÓrmates i escites, que habitaren les estepes eurasiÓtiques durant l'edat del bronze.

 

estepa3

 
[s. XIII; d'origen germ., probablement de l'anglosaxˇ i angl. mitjÓ stepe 'petge o peu dret d'on arrenca un pal nÓutic']
 
f CONSTR NAV Pla inclinat on hom construeix les embarcacions i sobre el qual llisquen fins a l'aigua.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Diccionarisdelenciclopedia.cat Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda