Abreviatures i símbols
 

mussol1

 
[s. XIII; potser d'un ll. vg. *noctŭolus, dimin. de nŏctŭa, íd., alterat en *noctiolus i amb influx de mus2 i motxo 'esmussat', per la manca de banyes]
 
1 m ORNIT 1 Ocell de l'ordre dels estrigiformes, de la família dels estrígids (Athene noctua), d'aspecte rodanxó, de color terrós i blanc, sedentari i que s'alimenta de petits vertebrats i insectes.
  
2 mussol banyut Ocell de l'ordre dels estrigiformes, de la família dels estrígids (Asio otus), migrador parcial, de color ocraci i bru grisenc, i amb dos plomalls erèctils.
  
3 mussol de Tengmalm Ocell de l'ordre dels estrigiformes, de la família dels estrígids (Aegolius funereus), amb les parts superiors brunes tacades de blanc i les inferiors blanquinoses amb ratlles fosques i els discs facials grossos i molt marcats.
  
4 mussol emigrant Ocell de l'ordre dels estrigiformes, de la família dels estrígids (Asio flammeus), amb taques a les parts superiors de color bru roig i amb llistes brunes.
 
2 adj i m fig Persona molt ensopida, poc animada, que a penes parla, etc.
 
3 estar sol, com un mussol Estar en completa solitud.

 

mussol2

 
[1764; probable alteració de urçol per b antihiàtica (lo bursol) i progressives assimilacions: un bussol, um bussol, um mussol]
 
m PAT Furóncol que surt a la vora d'una parpella, el punt de partida del qual és una glàndula sebàcia.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda