Abreviatures i símbols
 

papallona

 
[1839; variant fem. ja ant. de papalló]
 
f 1 ENTOM 1 Qualsevol insecte de l'ordre dels lepidòpters.
  
2 fer el (o la) papallona fig Papallonejar.
  
3 papallona de la calavera (o de la mort) Insecte de l'ordre dels lepidòpters i de la família dels esfíngids (Acherontia atropos), amb el cap i el tòrax castanys o negrencs i amb un dibuix que recorda una calavera.
  
4 papallona de la col Insecte de l'ordre dels lepidòpters i de la família dels pièrids (Pieris brassicae), amb les ales de color groc clar o blanques i les larves de la qual són una plaga per a la col.
  
5 papallona de l'arboç Insecte de l'ordre dels lepidòpters i de la família dels nimfàlids (Charaxes jassius), de cos cepat, les ales anteriors triangulars i les posteriors fistonejades.
  
6 papallona reina Insecte de l'ordre dels lepidòpters i de la família dels papiliònids (Papilio machaon), amb les ales grogues i base negrosa i cos groc, amb una línia dorsal negra.
  
7 papallona zebrada Insecte de l'ordre dels lepidòpters i de la família dels papiliònids (Papilio podalirio), amb les ales grogues amb bandes negres, que recorden una zebra.
 
2 ESPORT Estil de natació en posició ventral consistent a fer amb els braços un moviment circular que produeix tracció quan és sota l'aigua i que esdevé recuperació quan n'és fora i les cames esbateguen d'una manera simultània.
 
3 TECNOL Obturador, que pot girar al voltant del diàmetre menor i estrangular més o menys el pas del conducte on és situat.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda