Abreviatures i símbols
 

parc1

 
[1490; del fr. parc 'cleda, terreny tancat', del b. ll. parrĭcus, íd., d'origen incert, potser preromà, emparentat amb parra]
 
m 1 1 URBAN Espai de terreny obert, delimitat i poblat de boscs, prats i estanys destinat principalment a l'esbarjo humà.
  
2 parc aquàtic Espai delimitat a l'aire lliure on hi ha diverses instal·lacions amb aigua destinades al joc i a l'esbarjo (piscines, tobogans, etc.).
  
3 parc d'atraccions Espai delimitat i en la seva major part a l'aire lliure que conté instruments, atraccions de fira i instal·lacions diverses per a la diversió dels visitants.
  
4 parc infantil Lloc on hi ha diverses instal·lacions destinades al joc i a l'esbarjo dels infants.
  
5 parc natural Àrea, generalment extensa, on hom protegeix d'una manera estricta la seva flora i la seva fauna.
  
6 parc temàtic Espai delimitat i en la seva major part a l'aire lliure on són representats amb més o menys fidelitat ambients, activitats i personatges per a l'entreteniment dels visitants, i on sol haver-hi també atraccions de fira.
  
7 parc urbà Parc dins o molt prop d'un nucli urbà que acompleix la funció d'airejar-lo i de procurar recreació als seus habitants.
  
8 parc zoològic Zoològic.
 
2 1 Conjunt de vehicles, instruments, aparells o materials amb destinació a un servei públic. Parc d'incendis. Parc sanitari. Parc mòbil.
  
2 MIL A l'exèrcit, paratge o magatzem on hom aplega armes, municions, vehicles, vitualles, etc., confiats a la cura dels distints serveis militars.
 
3 Petit recinte protegit, de diverses formes, on hom deixa els infants molt petits perquè hi juguin sense perill.

 

parc2 -a

 
[1803; del ll. parcus, -a, -um, íd.]
 
adj Moderat en l'ús de les coses, en el menjar i el beure. Parc en el menjar, en el beure. Parc en les lloances. Parc de paraules.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Diccionarisdelenciclopedia.cat Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda