Abreviatures i símbols
 

patrimoni

 
[c. 1260; del ll. patrimonium, íd.]
 
m 1 DR Béns que una persona hereta dels seus ascendents.
 
2 1 DR ECON Conjunt de béns, valors i crèdits que posseeixen una persona o una institució.
  
2 patrimoni cultural (o simplement patrimoni) ANTROP CULT Conjunt de testimonis que formen l'herència cultural de la societat, com les tradicions, els costums, l'art, el llenguatge, l'entorn, el paisatge, etc.
  
3 patrimoni de l'estat DR Patrimoni que pertany a l'estat, integrat per les coses públiques, els béns que adquireix per relacions de dret i els béns de la corona.
  
4 patrimoni de Sant Pere HIST Terres i béns que constituïen la dotació del papa.
  
5 patrimoni familiar DR Patrimoni que algunes legislacions assignen a un nucli familiar, amb caràcter inalienable i indivisible només transmissible per herència a una sola persona.
  
6 patrimoni historicoartístic DR Conjunt d'immobles i objectes d'interès artístic, històric, arqueològic o científic que resten subjectes a una legislació especial per tal que sigui conservada i garantida llur protecció.
  
7 patrimoni nacional DR En la legislació espanyola, conjunt de béns de titularitat de l'estat afectats a l'ús i servei del rei i dels membres de la família reial.
  
8 patrimoni reial A l'edat mitjana, conjunt de béns, dominis, rendes, imposts i altres regalies que servien per a sufragar les despeses de l'aparell estatal i, al mateix temps, la casa del rei.
 
3 fig Tenir un bell patrimoni d'erudició.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda