Abreviatures i sÝmbols
 

pistola

 
[1696; de l'al. Pistole, i aquest, del txec pistal 'mena de caramella; arma de foc curta', potser a travÚs del fr. pistole]
 
f 1 ARM 1 Arma de foc curta, portÓtil i lleugera, que permet d'apuntar i disparar amb una sola mÓ i que va prove´da d'un carregador de petaca, allotjat a la culata.
  
2 pistola metralladora Pistola de dimensions superiors a les normals susceptible d'Ússer disparada a trets o rÓfegues, a causa del seu mecanisme, molt semblant al de les metralladores.
 
2 ICT Peix tetraodontiforme de la famÝlia dels balÝstids (Balistes carolinensis), amb el cos cobert de plaques rombo´dals i una boca petita i plena de dents.
 
3 TECNOL 1 Martell pneumÓtic de petites dimensions, manejable amb una sola mÓ, com els emprats pels escultors i picapedrers per a esculpir i picar la pedra.
  
2 Aparell pneumÓtic manejable amb una sola mÓ, prove´t d'una clau de tub d'un tall com un tornavÝs i emprat per a cargolar o descargolar cargols o femelles.
 
4 T╚XT Tub sostenidor de les pues, en algunes metxeres.
 
5 pistola de pintar (o simplement pistola) PINT Aer˛graf prove´t d'un dip˛sit per a la pintura o el vernÝs i d'un cilindre d'aire comprimit o bÚ connectat a un compressor, emprat per a pintar, envernissar, etc.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda