Abreviatures i símbols
 

pop1

 
[1803; del cat. i dial. polp, del ll. pŏlypus, i aquest, del gr. polýpous, íd., literalment 'de molts peus']
 
m 1 ZOOL Nom genèric dels mol·luscs octòpodes de la família dels octopòdids, bentònics, lleugers, amb vuit braços caçadors i ambulatoris, que canvien de color i expulsen núvols de tinta com a defensa, comestibles i molt apreciats per la seva carn. El pop més conegut és el pop comú o pop roquer (Octopus vulgaris), depredador ferotge que habita en fons de roca o de sorra.
 
2 1 MANUT Element d'alguns aparells elevadors com les grues que s'obre i es tanca com els dits d'una mà i permet d'agafar ferralla, fustes, pedres, etc.
  
2 Utensili per a subjectar paquets a la baca del cotxe o en un altre lloc, consistent en una o més tires de goma elàstica resistent que porten uns ganxos metàl·lics als extrems.

 


pop2

 
[de l'angl. americà pop, abreviació de popular, manlleu del fr. (s. XV)]
 
1 adj i m MÚS Dit d'una modalitat de música popular sorgida al començament dels anys seixanta a la Gran Bretanya, i després als Estats Units d'Amèrica, que recull influències del jazz, del rock, del folk i del blues. Festival de música pop. Li agrada el pop.
 
2 adj ART 1 Relatiu o pertanyent a l'art pop. Pintor pop.
  
2 art pop Moviment artístic d'origen angloamericà que s'inspira en aspectes comuns i quotidians de la societat industrial de consum i trasllada a les obres el repertori icònic de la cultura urbana de masses, sorgit cap als anys cinquanta del segle XX.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda