Abreviatures i símbols
 

projecció

 
[del ll. projectio, -ōnis, íd.]
 
f 1 1 Acció de projectar;
  
2 l'efecte.
 
2 CARTOG 1 Procediment matemàtic per a representar una regió de la superfície de la Terra sobre un pla.
  
2 projecció de Lambert Sistema de projecció emprat per a representar regions extenses de la superfície terrestre, en el qual el pol nord és definit per la direcció dels paral·lels al meridià origen, considerant el sentit de les latituds creixents.
  
3 projecció de Mercator Representació plana de la Terra, la superfície de projecció de la qual és un cilindre tangent a l'equador ideal.
 
3 GEOM 1 Sistema de representació utilitzat per a obtenir sobre un pla la imatge dels objectes, de manera que a cada punt de la imatge representada, anomenada també projecció, correspongui un punt de l'objecte. Projecció fitada. Projecció cònica.
  
2 projecció fitada Sistema de projecció que utilitza només com a pla de projecció el pla horitzontal i substitueix el vertical per un nombre, que indica la distància del punt al pla.
  
3 projecció fitada cilíndrica ortogonal Projecció que utilitza només el pla horitzontal i anota en xifres el valor de les alçades.
  
4 projecció axonomètrica cilíndrica ortogonal Projecció en què els plans de projecció són formats per un tríedre trirectangle i el pla del quadre per un triangle que té els seus vèrtexs a cadascun dels eixos del tríedre.
  
5 projecció cavallera cilíndrica obliqua Projecció en què els plans de projecció són formats per un tríedre trirectangle i el pla del quadre és paral·lel a un dels del tríedre.
  
6 projecció cilíndrica obliqua Projecció que utilitza raigs paral·lels entre ells i oblics al pla de projecció.
  
7 projecció cilíndrica ortogonal Projecció en què els raigs projectants són paral·lels entre ells, perpendiculars al pla de projecció.
  
8 projecció cònica Cònica amb un pla de projecció.
  
9 projecció cònica Projecció en què els raigs projectants tenen un punt comú.
  
10 projecció dièdrica cilíndrica ortogonal Projecció que utilitza dos plans de projecció, el vertical i l'horitzontal.
  
11 projecció gnomònica Sistema de projecció limitat, que només serveix per a representar els elements d'una radiació, és a dir, el conjunt de rectes i plans que passen per un punt, dit vèrtex de la projecció.
  
12 projecció ortogonal Projecció les línies projectants de la qual són perpendiculars al pla de projecció.
 
4 PSIQ 1 Procés mental mitjançant el qual un complex és representat de forma distinta, de manera que hom atribueix a un altre les idees o els sentiments propis.
  
2 Objecte representat en el procés de projecció.
 
5 projecció demogràfica DEMOG Càlcul probabilístic del futur d'una població, o de part d'ella, basant-se en unes hipòtesis.
 
6 projecció estereogràfica CRISTAL·L Mètode de representació en el pla del dibuix de totes les cares d'un cristall.
 
pro_jec_ci_ó.


 
 

Anuncis    

 
       
 
  Diccionarisdelenciclopedia.cat Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda