Abreviatures i símbols
 

rabosa

 
[s. XIV; del ll. rapum 'nap rodó', origen també del cast. rabo 'cua' i de rabassa, per la forma voluminosa de la cua, o potser directament del cast. ant. rabosa, actual raposa, íd.]
 
f 1 ZOOL Guineu comuna.
 
2 BOT Planta herbàcia anual de la família de les rubiàcies (Galium verrucosum), de fulles lanceolades, en verticils, flors blanquinoses, en grups de tres, i fruits berrugosos.
 
3 ICT 1 Peix de l'ordre dels perciformes, de la família dels blènnids (Blennius galerita), sense tentacles supraciliars, amb lòbuls dèrmics erèctils i triangulars, aleta dorsal retallada en el centre i cos gris o verd, amb taques blaves al cap.
  
2 rabosa argentada Peix de l'ordre dels perciformes, de la família dels clínids (Cristiceps argentatus), amb dues aletes dorsals, la segona molt llarga, i la caudal petita i en forma de ventall, el cap petit i el cos recobert d'escates cicloides.
  
3 rabosa morruda Peix de l'ordre dels perciformes, de la família dels tripterígids (Tripterygion tripteronotus), amb una coloració molt diferent en el mascle que en la femella, i comú als fons rocallosos.
 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda