Abreviatures i símbols
 

veïnatge

 
[1272; de veí]
 
m 1 Qualitat de veí, proximitat.
 
2 DR ADM 1 Vincle que lliga entre ells els veïns d'un terme municipal per la comunitat d'interessos, drets atorgats al municipi i deures imposats per les lleis.
  
2 mig veïnatge Dret que en alguns llocs tenen els habitants d'un municipi d'aprofitar-se dels prats d'un altre poble per a llur bestiar, pagant la meitat de la contribució.
 
3 HIST En algunes poblacions catalanes, ciutadanatge.
 
4 veïnatge civil DR CIV Condició de veí o persona a la qual és aplicable un o altre dels ordenaments regionals subsistents a l'estat espanyol.
 
5 veïnatge local DR CIV Segons la legislació espanyola vigent, en les regions en les quals no és unificat el dret civil pel fet de declarar-s'hi vigents algunes particularitats jurídiques comarcals o locals, dependència personal respecte a una localitat que tingui unes especialitats amb relació al dret general de la regió.
 
6 veïnatge universal SOCIOL Concepció del món com un espai interdependent des del punt de vista cultural, econòmic, social i polític, que és el resultat de la difusió immediata de la informació a través dels mitjans de comunicació de massa.
 
ve_ï_nat_ge.


 
 

Anuncis    

 
       
 
  Diccionarisdelenciclopedia.cat Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda