Abreviatures i símbols
 

versió

 
[1803; formació culta analògica sobre la base del ll. versus, -a, -um, participi de vertĕre 'girar' (cf. ll. conversio 'conversió')]
 
f 1 1 LIT Traducció d'un text d'un idioma a un altre, tant en el sentit escolar com en el sentit de recreació artística. Versió llatina. Versió literal. La versió ribiana de l'"Odissea''. Versions de Hölderlin.
  
2 CIN Adaptació d'un film a una altra llengua distinta de la de l'original, amb la traducció del diàleg i el consegüent doblatge del guió parlat.
  
3 versió original CIN Versió d'un film que hom exhibeix amb la banda sonora original.
  
4 versió subtitulada CIN Adaptació d'un film conservant l'audició de la seva llengua original, traduïda, però, per mitjà de la visualització del diàleg en forma de subtítols.
 
2 1 Manera de referir, d'interpretar, de presentar, una cosa (en contraposició amb altres maneres). La seva versió dels fets difereix essencialment de la vostra. Tothom ha donat la mateixa versió de l'incident.
  
2 esp Cadascun dels estats d'una obra literària, artística, etc., que ha sofert modificacions. Ens han arribat set versions d'aquesta obra. La versió definitiva d'una obra. La versió original d'un film.
  
3 versió alfa INFORM Primera versió d'un programa informàtic que presenta totes o gairebé totes les funcions del futur producte i que es distribueix entre programadors, analistes i altres tècnics a fi que hi detectin possibles errors o mancances.
  
4 versió beta INFORM Versió gairebé final d'un programa informàtic que, abans de comercialitzar-se o de distribuir-se definitivament, es distribueix entre usuaris avançats perquè en verifiquin el funcionament i n'indiquin possibles errors.
 
3 1 Cadascuna de les interpretacions d'un tema artístic, d'una composició musical, etc. Una nova versió del mite d'Ifigènia.
  
2 Adaptació d'una obra literària, d'un fet històric, social o polític, al cinema, al teatre, etc. La versió cinematogràfica d'"Alexis Zorbàs''.
 
4 1 MED Nom donat a algunes coses o accions que presenten desviació.
  
2 OBST Operació manual que consisteix a variar la presentació del fetus.
  
3 PAT Desviació d'un òrgan cap endavant, cap endarrere o cap als costats.
 
ver_si_ó.


 
 

Anuncis    

 
       
 
  Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda