Abreviatures i símbols
 

viudo -a

 
[del ll. vĭdua 'vídua', que donà l'ant. viuva, al qual els juristes medievals sobreposaren el cultisme vídua; d'un compromís entre totes dues formes sorgí viuda; la forma masculina deriva de viuda]
 
1 adj i m i f Vidu.
 
2 f pl BOT 1 Planta herbàcia biennal, de la família de les dipsacàcies (Scabiosa atropurpurea ssp atropurpurea), de fulles inferiors espatulades o lirades, i fulles superiors pinnatisectes, flors liles en capítols i fruits secs indehiscents, coronats per cinc arestes calicines.
  
2 viudes bordes Planta herbàcia perenne o biennal, de la família de les dipsacàcies (Knautia arvensis), de fulles basals enteres i fulles caulinars lirades o pinnatisectes, flors violàcies o rosades en capítols i fruits secs indehiscents.
 
3 f ICT Milana.
 
4 f ORNIT 1 Gènere d'ocells passeriformes de la família dels ploceids (Vidua sp), que ponen els ous en nius d'estríldids i durant el zel els mascles es guarneixen amb un plomatge brillant. Destaquen la viuda del paradís (V. paradisea), la viuda règia (V. regia) i la viuda dominicana (V. macroura).
  
2 Fredeluga.
 
viu_do.


 
 

Anuncis    

 
       
 
  Diccionarisdelenciclopedia.cat Enciclopèdia.cat Text-La Galera llibres.cat
       
  Qui som Condicions Crèdits Sobre el diccionari.cat Contacte Ajuda