Pronúncia: bí
-
masculí
-
gastronomia
vin.
Vi blanc, dolç, negre, ranci, rosat, sec, vin blanc, doux, rouge, rancio, rosé, sec .
• [suc fermentat d'altres fruits] vin. - batejar (aigualir, amarar) el vi figuradament baptiser le vin.
- el bon vi no ha de menester (no necessita) ram à bon vin point d'enseigne.
- el vi li puja al cap figuradament le vin lui monte à la tête.
- tenir bon (mal) vi figuradament avoir le vin gai (mauvais).
- vi abocat vin qui a du bouquet.
- vi amontillat vin très sec.
- vi anyenc vin vieux.
- vi corrent (comú) vin ordinaire.
- vi cristià vin baptisé (coupé).
- vi d'agulla vin âpre et piquant.
- vi de cava (escumós) vin mousseux.
- vi de la bota del racó vin de la réserve du chef (de derrière les fagots).
- vi de pomes [sidra] cidre.
- vi de quina quinquina.
- vi de raig vin de goutte.
- vi de taula vin de table.
- vi generós vin de dessert.
- vi medicinal vin médicinal.
- vi moscatell vin muscat.