Accessory
Etimologia: del fr. crème ‘tel de llet, nata’, procedent del gal·lollatí crama, íd., d’origen cèlt 1a font: 1803, DEst.
Body
-
femení
alimentació, indústries alimentàries
- Component gras de la llet.
- Llet enriquida en greix per evaporació parcial de l’aigua.
- femení figuradament La flor i nata. Hi haurà la crema de la burgesia.
- femení farmàcia, indústria farmacèutica i cosmètica Emulsió semisòlida d’aplicació farmacèutica i cosmètica.
- femení gastronomia Preparació culinària de textura fina contínua obtinguda mitjançant farina de cereals, llegums, midó, etc., sovint afegint-hi llet. Crema d’espàrrecs.
-
- femení pastisseria Plat dolç de consistència semisòlida elaborat amb ous, llet, sucre, fècula o farina i vainilla o canyella, bullit fins a un cert punt.
- adjectiu invariable i masculí Del color de la crema, groc blanquinós; crem.
- crema de licor indústries de la destil·lació, begudes destil·lades Licor que té una quantitat de sucre superior al trenta per cent.
Vegeu també:
crema2