crema1

Accessory
Etimologia: del fr. crème ‘tel de llet, nata’, procedent del gal·lollatí crama, íd., d’origen cèlt 1a font: 1803, DEst.
Body
  1. femení alimentació, indústries alimentàries
    1. Component gras de la llet.
    2. Llet enriquida en greix per evaporació parcial de l’aigua.
  2. femení figuradament La flor i nata. Hi haurà la crema de la burgesia.
  3. femení farmàcia, indústria farmacèutica i cosmètica Emulsió semisòlida d’aplicació farmacèutica i cosmètica.
  4. femení gastronomia Preparació culinària de textura fina contínua obtinguda mitjançant farina de cereals, llegums, midó, etc., sovint afegint-hi llet. Crema d’espàrrecs.
    1. femení pastisseria Plat dolç de consistència semisòlida elaborat amb ous, llet, sucre, fècula o farina i vainilla o canyella, bullit fins a un cert punt.
    2. adjectiu invariable i masculí Del color de la crema, groc blanquinós; crem.
  5. crema de licor indústries de la destil·lació, begudes destil·lades Licor que té una quantitat de sucre superior al trenta per cent.


  6. Vegeu també:
    crema2