raïm

  1. llambrusca, raïm de la vinya silvestre.
    agràs, raïm verd.
    verol, raïm que comença a tenir color de madur.
    gotim o singló, porció d'un raïm.
    carroll, bagot, gotim o cabrer de raïm, raïm que resta al cep després de la verema.
    cama de raïm, cada un dels dos raïms lligats i penjats junts.
    Varietats de raïm: Malvasia. Blanquet. Moscatell. Cruixent. Escanyavelles. Pansa. Picapoll. Garnatxa. Botallol.
  2. Grup de fruits, d'animals o de coses disposats en forma de raïm.
    anyoc, grup de fruits sortits d'un mateix brot i encara junts.
    penjoll o penjaroll. Un penjoll de cireres.
    panícula o panotxa, raïm que té els eixos laterals ramificats de nou en raïm i en espiga.
    carràs o carroll, penjoll de cireres, avellanes, olives, etc.
    rapa, raïmet que formen les flors de l'olivera.



© Manuel Franquesa