càmera

Accessory
Etimologia: de l’angl. camera, abreviació del ll. camera obscura 1a font: s. XIX
Body
 1. femení
  1. òptica Dispositiu o aparell destinat a impressionar o a reproduir imatges.
  2. càmera cinematogràfica cinematografia Aparell que permet d’enregistrar les imatges d’un objecte en moviment sobre un suport sensible.
  3. càmera clara (o lúcida) òptica i dibuix Aparell que permet de projectar la imatge òptica d’un objecte sobre una pantalla, per tal de poder-la dibuixar.
  4. càmera de televisió (o electrònica) televisió Aparell que converteix les imatges lluminoses en senyals elèctrics a fi de transmetre-les per televisió.
  5. càmera de vídeo televisió Càmera de televisió portàtil i autònoma que duu incorporat un magnetoscopi.
  6. càmera fotogràfica fotografia Aparell per a enregistrar la imatge d’un objecte formada quan els raigs de llum que aquest reflecteix passen a través d’un sistema òptic i es reprodueixen sobre una superfície plana.
  7. càmera obscura fotografia Càmera totalment tancada, en una de les parets de la qual hi ha un petit forat per on entren els raigs de llum, procedents d’un objecte exterior, els quals determinen una imatge, que és recollida, invertida, a la superfície interior de la paret oposada.
 2. masculí i femení Tècnic de cinema o televisió que s’ocupa del funcionament de la càmera, anomenat també segon operador.