palmera

Accessory
Etimologia: de palma 1a font: 1404
Body
  femení botànica
 1. palma 1 2.
 2. palmera datilera Palmera de dàtils.
 3. palmera de Canàries jardineria Arbre dioic de la família de les palmes (Phoenix canariensis), de fulles pinnades, molt nombroses, d’un verd fosc brillant, flors en règims i fruits en baia, i que és plantada en parcs i jardins.
 4. palmera de cera Carandaí.
 5. palmera de dàtils agricultura Arbre dioic de la família de les palmes (Phoenix dactylifera), de fulles glauques i fruits en baia, comestibles, anomenats dàtils.
 6. palmera de Palmira Arbre dioic de la família de les palmes (Borassus flabellifer), de capçada arrodonida, inflorescències en espàdix i fruits drupacis, important per la fusta, per a fer cordes, paper, raspalls, etc.
 7. palmera de Panamà Planta acaule monoica de la família de les ciclantàcies (Carludovica palmata) en forma de petita palmera, de fulles flabel·lades, que serveixen per a fer barrets.
 8. palmera de sagú Arbre de la família de les palmes (Metroxylon sagu), de fulles pinnades, flors en règim i fruits drupacis, conreat per a l’obtenció del sagú.
 9. palmera de ventall
  1. Washingtònia.
  2. Nom aplicat a diverses palmeres de fulles flabel·lades.
 10. palmera de vori Arbre baix dioic de la família de les palmes (Phytelephas macrocarpa), de fulles pinnatisectes i fruits drupacis, les llavors del qual són anomenades vori vegetal i emprades en la fabricació de botons.
 11. palmera de Xile jardineria Arbre de la família de les palmes (Jubaea spectabilis), de capçada arrodonida, d’un verd intens, de fulles de base molt gruixuda i fruits semblants a petites nous de coco.
 12. palmera d’oli Arbre de la família de les palmes (Elaeis guineensis), de fruits drupacis ovoides d’on hom extreu l’oli de palma i de llavors útils per a l’obtenció de margarines i sabons.
 13. palmera excelsa jardineria Arbre de la família de les palmes (Trachycarpus excelsa), amb el tronc recobert de fibres brunes, de fruits en baia, emprat com a palmera decorativa.
 14. palmera nana jardineria Planta en forma de palmera nana de la família de les palmes (Phoenix roebelenii), que hom planta en tests.
 15. palmera reial jardineria Arbre de tronc llis de la família de les palmes (Roystonea regia), gris i amb una capçada de fulles d’un verd brillant, conreat en jardineria.