El diccionari escolar DIDAC, ara a Diccionari.cat!

Publicat el 06/02/2023 per nbp
Ja es pot consultar a Diccionari.cat una nova versió del diccionari escolar DIDAC, actualitzat, ampliat i enriquit amb continguts nous!
logo diccionari escolar DIDAC

El Grup Enciclopèdia acaba de publicar en línia al portal Diccionari.cat el diccionari DIDAC actualitzat i ampliat, i, a més, enriquit amb més continguts que els que apareixen a l’última edició en paper.

Això permet que els alumnes de l’ensenyament obligatori disposin d’un molt bon diccionari en línia de consulta fàcil i gratuïta i concebut especialment per satisfer les seves necessitats.

El DIDAC és un diccionari especialment pensat perquè l’infant aprengui la llengua. Les definicions, fàcilment comprensibles, són escrites amb un llenguatge senzill i planer. Les il·lustracions s’integren al text i són molt útils per a la seva comprensió. Es tracta d’una veritable eina lingüística i didàctica en mans del professorat de català.

El diccionari DIDAC conté:

  • 20.000 entrades
  • 5.600 paraules complementàries de les entrades
  • 23.900 definicions
  • 40 làmines temàtiques
  • 400 dibuixos
  • tot actualitzat segons l’ortografia de l’IEC

En aquesta nova versió en línia del diccionari DIDAC, no només es presenta la flexió de noms i adjectius, sinó que és possible consultar el diccionari des de totes aquestes formes flexives. Per exemple, arribarem a l’entrada gros escrivint al cercador qualsevol de les quatre formes de l’adjectiu: gros, grossa, grossos, grosses.

Tota la gran quantitat d’informació sobre la llengua que el DIDAC presenta d’una manera fàcil i clara serveix per a aprendre català, però també per a reflexionar sobre com funcionen les llengües i per a acostumar-se a consultar els diccionaris i obtenir-ne tota la informació que poden donar.

Ja podeu començar a consultar el DIDAC. En el mateix enllaç, trobareu informació detallada (i amb exemples) sobre les seves característiques , paraules que conté, il·lustracions, definicions, informacions complementàries, etc.

Imatge destacada
logo DIDAC quadrat