Gran Diccionari

Es mostren 2 resultats

cometa1


<ptr type="DIEC_2nd_ed"/>
<title type="display">cometa</title><lbl type="homograph">1</lbl>

Accessory
Etimologia: de coma3
Body
  femení
 1. Coma petita.
 2. plural escriptura
  1. Signes gràfics en forma de dues parelles de comes volades, la primera parella capgirada (“...”), o també baixes («...»), emprats per a encloure una citació, una frase o un mot sobre què hom vol fer parar esment, etc.
  2. cometes simples Signes gràfics en forma de dues comes volades, la primera capgirada (‘...’), emprats per a remarcar alguna part d’un text que ja és entre cometes, per a assenyalar equivalències lèxiques, etc.
 3. plural escriptura Signe gràfic consistent en dues comes volades (”), o també baixes (») que hom utilitza en llistes, relacions, etc., per a suplir alguna dada ja escrita en la mateixa situació de la línia anterior. 4. Vegeu també:
  cometa2

cometa1

cometa2


<ptr type="DIEC_2nd_ed"/>
<title type="display">cometa</title><lbl type="homograph">2</lbl>

Accessory
Etimologia: del ll. comēta o comētes, i aquest, del gr. komḗtēs, íd. 1a font: s. XIV, Llull
Body
  masculí
 1. astronomia Cos celeste del sistema solar, de forma irregular, acompanyat d’una llarga cua, que generalment descriu una òrbita d’una gran excentricitat i tan sols és visible durant un curt període de la seva revolució.
 2. heràldica Astre representat en forma d’una estrella de sis o vuit raigs, un dels quals (la cua) s’allarga tres vegades més que els altres. 3. Vegeu també:
  cometa1

cometa2