Etimologia: del ll. salus, -ūtis, íd., substantiu corresponent a salvus, -a, -um ‘enter, intacte; en bon estat de salut’ 1a font: s. XIII
Body
femení
medicina
Estat en què l’organisme, lliure de malalties, exerceix normalment totes les seves funcions.
a la salut de (algú) ! Fórmula amb què hom brinda. A la teva salut!
curar-se (o sagnar-se) en salutfiguradament Prevenir-se contra un perill o un risc quan encara és remot.
fer salut Fer alguna activitat saludable, estar-se en un lloc on la naturalesa afavoreix la salut.
salut i pessetes (o peles) !col·loquialment Fórmula familiar per a saludar-se.
salut pública Art i ciència d’organitzar i dirigir els esforços de la comunitat, amb la finalitat de prevenir, recuperar i rehabilitar l’individu i obtenir-hi un òptim nivell de salut.
femení medicina Estat en què l’organisme, lliure de malalties, exerceix normalment totes les seves funcions a la salut de algú Fórmula amb què hom brinda A la teva salut curar-se o sagnar-se en salut figuradament Prevenir-se contra un perill o un risc quan encara és remot fer salut Fer alguna activitat saludable, estar-se en un lloc on la naturalesa afavoreix la salut salut i pessetes o peles colloquialment Fórmula familiar per a saludar-se salut pública Art i ciència d’organitzar i dirigir els…
Pronúncia: porsəlút Etimologia: del fr. Port-du-Salut, nom d’una abadia trapenca a Entrammes, País del Loira, d’on procedeix aquest formatge
Body
masculíalimentació, indústries alimentàries Formatge francès fet amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc palla, fina i untuosa, i sabor suau, que conté un 45% de matèries grasses.
masculí alimentació, indústries alimentàries Formatge francès fet amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc palla, fina i untuosa, i sabor suau, que conté un 45% de matèries grasses